Jadłospis

 

Jadłospis

21-25.05.2018 

 

Dzień

Obiad

Przekąska

Poniedziałek

21.05.2018

                   

Krupnik z kaszą jaglaną

oraz natką pietruszki,

Makaron kolorowy z sosem bolońskim, Ogórek małosolny, Jabłko, Woda

Wafle ryżowe    z czarnuszką

alergeny

1, 7, 9

 

kcal

621

75

Wtorek

22.05.2018

Zupa ogórkowa,

Kasza bulgur,

Gulasz wołowy z warzywami,

Buraczki, Talarki marchewki,

Sok wieloowocowy

Baton Corny

alergeny

1, 7, 9

1,7

kcal

618

169

Środa

23.05.2018

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem oraz natką pietruszki,

Ziemniaki z koperkiem,

Kotlet mielony,

Mizeria, Jabłko, Woda

Chipsy owocowe

alergeny

1, 3, 7, 9

 

kcal

668

66

Czwartek

24.05.2018

Kapuśniak z młodej kapusty

z koperkiem, Pierogi z serem,

Talarki kalarepy,

Sok jabłkowo – gruszkowy tłoczony

Gruszka

alergeny

1, 3, 7, 9

 

kcal

611

75

Piątek

25.05.2018

Rosół z makaronem oraz natką pietruszki,

Ziemniaki z koperkiem,

Filet rybny w chrupiącej panierce,

Surówka z kiszonej kapusty,

Marchew w słupki,

Sok owocowo – warzywny

Mieszanka bakaliowa

alergeny

1, 3, 4, 7, 9

8

kcal

638

119

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godło Polski